Door omstandigheden heeft de defender ruim een jaar in de schuur gestaan!!  Besloten is nu om de defender grondig te gaan verbouwen en reviseren.  Na 10 jaar terreinrijden heeft hier en daar de slijtage en de roestduivel toegeslagen.

Gestart wordt met de ruwe ombouw tot een 90" pick up. Na verwijdering van het dak en tijdelijk plaatsen van het pick up dak zal begonnen worden met de revisie van het chassis en alle draaiende delen. Dan het spuitwerk en dan de afbouw met een verlang lijstje

- ombouw naar pick up

- sperren (reeds ingebouwd)

- 4 inch lange slagveren (aanwezig, dempers + bevestiging nog aanpassen)

- voor- en achterlier

- rolkooi

- meer vermogen

- verbeteren remmen

- kuipstoelen

- alle ontluchtingen verlengen

- betere koeling en verbeterde interkoeler

- ....... en ik kom vast nog veel dingen tegen.....

Als alles goed gaat staat over een half jaar weer een beest op de weg, voorzien van rolkooi, verbeterd veersysteen, voor en achter een lier, sperren (zitten er al op) en hopenlijk ook een gechipte motor. Dan proefdraaien en vanaf 2010 gaan we weer aan de weg timmeren en binnen en buiten Nederland evenementen / wedstrijden rijden. Wel afhankelijk of ik nog wat sponsoren kan vinden.

Maar eerst de verbouwing welke ik zo veel mogelijk online zal bijhouden, tips zijn altijd welkom (via het gastenboek aub).

 

In ieder geval nu reeds dank aan Defparts voor de tips en hulp voor de onderdelen die ik zeker zal krijgen / nodig heb.

 

De start

 

Het via een kennis in Engeland gehaalde dak.

En nu gemonteerd..

En nu gemonteerd..

Eerst het dak, achterdeur en de wieldrager verkopen zodat er weer wat geld is voor het vervolg.

Ondertussen verder met het spoelen van het chassis, na twee dagen komt er nog steeds zand en modder uit de balken, zodra schoon, drogen en bewerken met Dinitrol.

 

wordt vervolgd...